Facebook
Средно училище "Св. Св. Кирил и Методий"
село Брезница
Основно меню

На 1 ноември честваме Деня на народните   будители! 

Народни будители са хора, които с думите и делата си са успели по някакъв начин да спомогнат за духовното израстване на българите като народ.
По този повод учениците от IIа, IVа и IVб клас нарисуваха портрети на будители, които познават.
Учениците от ученическия съвет изработиха информационно табло в чест на всички онези будители на възраждащия се национален дух и стремеж към образование и книжовност.

По случай 1 ноември - Ден на народните будители, нашите ученици организираха приятна изненада на децата от подготвителните групи на ДГ ,,Еделвайс". Изработиха специално за тях книгоразделители с ликове на велики българи, посветили живота си на книжовна дейност. Четоха интересни факти за живота на будителите и редиха пъзели с техни портрети. Играейки, децата учат лесно и забавно. Нека помним и съхраняваме истинските неща от живота. ,,Слава вам, творци велики.."

В Деня на народните будители в училище СУ "Св Св Кирил и Методий" с. Брезница беше проведена игра "Quizizz" със състезателен характер. Играта беше разделена на две възрастови категории: V - VII клас и VIII - XII клас. Тематиката на играта беше изцяло посветена на дейността и личността на българските народни будители. Участниците ще получат грамота съответно за място в класирането на състезанието. 
Класиране в първата категория:
I място - VII "а" клас 
II място - VII "б" клас 
III място - V "а" клас 
Класиране във втората категория:
I място - X"а" клас
II място - XII "а" клас 
III място - VIII "а" клас 
Честито на печелившите!