Facebook
Средно училище "Св. Св. Кирил и Методий"
село Брезница
Основно меню

Учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий” отбелязаха 22 март - Световен ден на водата.     С постери, рисунки, образователни игри и презентации те изразиха своето отношение към опазването и значението на водните ресурси.По този повод 22 март – Световен ден на водата   учениците от групата по интереси  „Химията – лесна и интересна“ посетиха пречиствателната станция в гр. Гоце Делчев и проследиха процеса на пречистването на питейната вода. С огромен интерес те  слушаха обясненията на служителите на ПСПВ , задаваха въпроси и получаваха отговори. Учениците разбраха, че работата е отговорна и изисква много знания и умения.  Те стигнаха до извода, че чистата вода е първото и основно лекарство в света.Учениците от V "a" клас отбелязаха денят на водата, като представиха в часът по човекът и природата презентации и проекти!Учениците от  VII „а“ клас отбелязаха денят на водата като представиха пред учениците от I-ви до V-ти клас интересни факти за водата, а също и подходящи въпроси под формата на игри‚ така че всички ученици да се включат. 

Творчеството е най-свободната форма на самоизразяване. Няма нищо по-удовлетворяващо и пълноценно за децата от това  да  изразяват открито своите чувства и разбирания.

Поздравление на Зайнеп Хаджи от IV „б“ клас за нейното есе на тема: „Без вода – няма живот“.

ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ВОДАТА!

Световният ден на водата се отбелязва на 22 март всяка година от 1993 г. насам под егидата на ООН и акцентира върху важността на достъпа до питейна вода. Световният ден на водата отчита важността на водата и насочва вниманието към 2,2 млрд. души, живеещи без достъп до питейна вода. Поставя фокус върху предприемане на действия за справяне с водната криза в световен мащаб.

Учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Брезница изразиха отношението си към опазването и значението на водата, чрез постери, рисунки, образователни игри, презентации. В училището е проведен и тематичен конкурс за рисунка и текст. Част от учениците посетиха Пречиствателната станция за питейни води в гр. Гоце Делчев, където нагледно проследиха процеса на пречистването на питейната вода. В тази връзка най – активните ученици получиха грамоти и награди от Ръководството на училището.